zaterdag, 22. maart 2008 - 23:31

Destil Trappers landskampioen

Tilburg

De Destil Trappers uit Tilburg zijn landskampioen geworden door in de vierde wedstrijd van de best-of-five finale-serie te winnen van de Vadeko Flyers uit Heerenveen. Na twee thuis-overwinningen en een nederlaag in Heerenveen was vanavond het volgepakte Thialf in Heerenveen het strijdtoneel in de hoogste nationale ijshockeycompetitie.

Voor Heerenveen was het erop of eronder want bij winst zou er een beslissingswedstrijd volgen in Tilburg, verlies zou Tilburg de derde en laatste prijs van het seizoen pakken. De spanning was dan ook groot en dat leidde niet altijd tot goed verzorgd ijshockey. Heerenveen krijgt in de eerste en tweede periode meerdere malen kans om tijdens een powerplay de score te openen, maar met name een uitmuntende Paolo Colaiacovo weet zijn doel schoon te houden. Hierdoor kan Tilburg in de wedstrijd blijven moet Heerenveen doelman Kelleher meeredere malen optreden om zijn team niet verder in de problemen te laten komen.

In de derde periode blijkt de klasse van de eerste aanvalslijn van de Trappers en is het LaLonde die de Brabanders op voorsprong zet uit een combinatie met Stienstra en Bernakevitch. De Flyers gooien alles op de aanval en binnen twee minuten is de stand weer gelijk. Erik Landman rondt af na goed werk van Nason en Levitin. Heerenveen moet dan meer risico gaan nemen en dat biedt kansen voor Tilburg. Op 48.35 min. is hetzelfde trio dat de 1-2 op het bord zet en lopen de Flyers opnieuw achter de feiten aan. Het doel van Colaiacovo wordt van alle kanten bestookt en 32 seconden voor het eindsignaal is het Nason die de stand toch weer gelijk trekt. De assists komen op naam van de broertjes McCarthy.

Aangezien ijshockey geen gelijkspel kent volgt er een sudden death verlenging. Deze is 2 minuten en 46 seconden oud als Mike LaLonde met zijn derde doelpunt van de avond (assist Bob Teunissen) het landskampioenschap beslist. Na de Ron Berteling-schaal en de nationale beker brengen de Destil Trappers ook de kampioenschapsbeker mee naar Tilburg.

Namens de redactie van BlikOpNieuws.nl van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.
Categorie:
Tag(s):