maandag, 14. januari 2008 - 2:29

Destil Trappers zien weer kansen op kop-positie en eerste winst Grizzlies

Amsterdam

De Destil Trappers uit tilburg hebben weer zicht op de kop-positie in de Tricorp Workwear Eredivisie Ijshockey. Zondagavond bezorgden ze in een kolkend ijssportcentrum de Friesse bezoekers hun eerste nederlaag van het seizoen. De achterstand van de Trappers is daardoor nog maar drie punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Een betere "generale" konden de Tilburgers zich niet wensen. Na zich zaterdag in Amsterdam al een klasse beter te tonen dan de Amstel Tijgers kon zondag alvast een voorproefje worden genomen op de (uitverkochte) bekerfinale van aanstaande woensdag in Eindhoven. En het 2400 koppen tellende publiek kreeg een fraai stukje reclame voor het Nederlandse ijshockey te zien.
Door fantastisch keeperswerk van zowel Grinnell (Heerenveen) als Colaiacovo (Tilburg) bleef het scorebord in de eerste periode leeg. Na drie minuten in de tweede was het Nichols die op assist van Bernakevitch de score opende. In de 34e minuut is het Bernakevitch zelf die het oordeel velt en op aangeven van Lalonde en Stienstra een 2-man overtal situatie optimaal benut. Maar hoe snel kan het gaan bij ijshockey? Binnen een minuut is de stand gelijk na doelpunten van Matthew McCarthy (ass. Levitin en Gordon) en McHugh (ass. Postma en Ivanov).
In de derde periode lijken de Tilburgers hun eerste thuis-nederlaag in ruim een jaar te gaan oplopen als Nason de bezoekers naar 2-3 schiet. Willemse weet echter drie minuten later een powerplay uit te buiten door de assist van (wie anders dan) Bernakevitch op waarde te schatten.
24 seconden later kan Stienstra de 4-3 eindstand op het bord zetten. De assist komen van Lalonde en (jawel, daar is ie weer ...) Bernakevitch.

Vrijdagavond al werd een historische uitslag geboekt in Groningen. De Pecoma Grizzlies boekten hun eerste overwinning ooit in de eredivisie. Het kwakkelende Dar Devils uit Nijmegen werd, weliswaar in overtime, met 5-4 verslagen.