woensdag, 3. december 2008 - 20:49

Deventer en voedselbank intensiveren samenwerking

Deventer

Wethouder Werk en Inkomen Jos Fleskes hebben woensdag 3 december 2008 een intentieverklaring getekend met de Voedselbank Deventer en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aboutaleb. Dit heeft de gemeente Deventer woensdag laten weten.

In de intentieverklaring staan afspraken over het verbeteren van de samenwerking tussen gemeente en Voedselbank. Bijvoorbeeld dat beide partijen zich inzetten om er samen voor te zorgen dat mensen die gebruik maken van de Voedselbank goed geholpen worden bij de oplossing van hun problemen.

De ondertekening vond plaats in Utrecht tijdens de conferentie “Voedselbanken en gemeenten: samen aan tafel� die werd georganiseerd door staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarmee is een startschot gegeven aan Nederlandse gemeenten om de samenwerking met lokale voedselbanken te intensiveren.

Duurzaam uit de armoede
Tijdens de conferentie gingen vertegenwoordigers van Voedselbanken en bestuurders en ambtenaren van gemeenten met elkaar in gesprek. Zij bespraken concrete mogelijkheden om mensen duurzaam uit de armoede te krijgen en ervoor te zorgen dat zij zo mogelijk naar werk worden geholpen.

Problemen oplossen
De meeste mensen die een beroep doen op de Voedselbank hebben financiële en/of andere problemen. Het is dan van belang dat de Voedselbank en de gemeente er samen voor zorgen dat die mensen zo snel en goed mogelijk worden geholpen om die op te lossen.

Later uitbreiden
Aan het einde van de conferentie ondertekenden drie gemeenten, waaronder Deventer, een intentieverklaring met de lokale Voedselbanken. Vervolgens wordt bij de uitvoering van de intentieverklaring bezien of het mogelijk is de samenwerking binnen de gemeente Deventer uit te breiden met andere relevante partijen.
Provincie:
Tag(s):