zondag, 21. december 2008 - 20:16

Dickensfestival in Deventer druk bezocht

Deventer

In het weekend van 20 en 21 december stond de binnenstad van Deventer compleet in het teken van het Dickensfestival. De twee dagen werden een aantal straten opgetoverd tot omgevingen die bekend zijn uit de boeken van de bekende schrijver.

Het is alweer de 18e keer dat Deventer wordt veranderd in de stad van Charles Dickens. In het historische Bergkwartier kwamen ruim 900 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden.

Het festijn vond plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Roggestraat, Bergkerkplein, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. Nieuw dit jaar was de deelname van ‘The Charles Dickens Museum’ uit Londen aan de expositie in de Bergkerk met originele manuscripten van Charles Dickens en andere exclusieve stukken uit deze bijzondere Engelse collectie.

Charles Dickens leefde van 1812 tot 1870 en is een van de bekendste en invloedrijkste Engelse schrijvers uit de 19e eeuw. De sprookjesachtige wereld die Dickens beschreef was vooral de wereld van zijn vroegste jeugd.

De organisatie verwachte meer dan 100.000 mensen dit jaar.
Provincie:
Tag(s):