vrijdag, 14. maart 2008 - 16:38

Dief stoort zich niet aan kinderen op basisschool

Valkenburg

Donderdagmiddag rond 12.00 uur heeft een onbekende man in een basisschool aan de Onderstestraat in Valkenburg een portemonnee gestolen uit een tas van een docent. Even ervoor was hij in een ander klaslokaal geweest waar op dat moment 4 kinderen zaten. Daar heeft hij niets weggenomen, meldt de politie.

Kinderen van groep 3 / 4, zaten na een speurtocht in de klas te wachten. Op het moment dat er vier kinderen in de klas zaten kwam ineens een man de klas binnengelopen die zij niet kenden. De man keek in de tas van de juf die daar stond maar haalde er niets uit. Even erna ging hij naar een ander, leeg, lokaal. Daar heeft hij een portemonnee uit een tas gestolen. Toen de juf van de groep even later ook de school binnen kwam, hoorde zij het verhaal van de kinderen. Zij had dezelfde man op het schoolplein zien lopen. Wat later merkte men ook dat een portemonnee gestolen was en werd de politie gewaarschuwd. De juf heeft met de kinderen die bij het voorval betrokken waren uitgebreid gesproken. De ouders zijn door de school geïnformeerd.

Vrijdagochtend is in bossages in Meerssen de portemonnee teruggevonden. Het geld dat erin zat was weg. De politie onderzoekt de diefstal.
Provincie:
Tag(s):