vrijdag, 15. februari 2008 - 13:43

Dieren van de kliederkaravaan zoeken een goed thuis

Iedereen gaat in Nederland in de zomer op vakantie, maar voor de kinderen in asielzoekerscentra ligt dat anders. 'De Vrolijkheid' is daarom in de zomermaanden van 2007 met de kliederkaravaan naar de asielzoekerscentra gegaan om de kinderen uit te dagen van afvalmateriaal hun eigen dieren te maken. Het thema van de tentoonstelling is ‘afval komt weer tot leven’. Een reis naar een wereld waar van alles mogelijk is.

Tot 23 februari hebben de dieren onderdak gevonden bij Natuurmuseum Fryslân daarna moeten ze een nieuw plekje hebben. Daarom organiseert stichting de Vrolijkheid op 23 februari een veiling. U kunt de dieren een nieuw thuis geven in uw huis, bedrijf, tuin, dorphuis of ergens anders.

De Nationale Stichting ter bevordering van Vrolijkheid zet zich in voor kinderen in asielzoekerscentra. De stichting wil niet ‘helpen’, maar mogelijkheden en kansen bieden. De instrumenten die ze daarbij gebruiken zijn kunst en creativiteit. Volgens de stichting bestaat het vluchtelingenkind niet. Het zijn gewone kinderen in bijzondere omstandigheden. De principes van de stichting zijn samen te vatten in vijf V’s: Vrolijkheid, Veerkracht, Verhaal, Veiligheid en Vertrouwen.
Provincie:
Tag(s):