zaterdag, 4. oktober 2008 - 12:16

Dierenarts Shirley Hendriks is 'Dierenheld 2008'

Amsterdam

Tijdens de traditionele Lintjesregen van de Dierenbescherming voor mensen die zich onbaatzuchtig hebben ingezet voor het dier, is vanavond dierenarts Shirley Hendriks uit Nieuw Amsterdam in de Rode Hoed in Amsterdam uitgeroepen tot 'Dierenheld 2008'. Zij volgt amazone Micky Nijboer op die de titel vorig jaar kreeg voor haar reddingsactie van de paarden in Marrum. Bij de titel hoort een prijs van 7.500 euro, te besteden aan een goed-dierendoel naar keuze.

Het publiek kon de afgelopen week via internet stemmen op vijf genomineerden voor de titel 'Dierenheld 2008'. De vijf kandidaten werden geselecteerd door een jury bestaande uit Marianne Thieme (PvdD), Ellen Damsma (Nationale Postcode Loterij), Frank Dales (Dierenbescherming), mevrouw Gerritsen (notaris) en Micky Nijboer. In hun juryrapport kwalificeerden zij Shirley Hendriks als "een dierenarts uit duizenden".

Volgens de jury is Shirley Hendriks een fantastische dierenarts die 24 uur per dag klaar staat voor de dieren, ook in het weekend. Daarbij heeft ze een geweldige kattenopvang, waar ze niet alleen tijdelijke, maar ook permanente opvang biedt. In het laatste geval gaat het om katten die mensenschuw zijn of gebreken hebben die herplaatsing in de weg staan. Deze katten mogen bij Shirley oud worden. Verder helpt ze actief mee het zwerfkattenprobleem aan te pakken, onder meer met castratie- en sterilisatieacties. "Shirley is een voorbeeld voor alle dierenartsen", aldus de jury.
Categorie:
Tag(s):