dinsdag, 30. september 2008 - 20:53

Dierenasiels niet meer van deze tijd

Amsterdam

Het direct herplaatsen van dieren via internet blijkt de laatste jaren steeds meer succesvol te verlopen. De meeste dierenasiels zitten echter nog steeds barstensvol maar de asielen zijn volgens Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren (SLHH) eigenlijk niet meer van deze tijd.

De SLHH heeft als doelstelling het herplaatsen van dieren van overleden en zieke mensen. Sinds 2003 worden verhoudingsgewijs steeds meer dieren herplaatst via de website van de Stichting aldus bestuurslid Gert de Weerd. De verklaring hiervoor is simpel volgens De Weerd want het internetgebruik neemt flink toe en dit geldt zeker met betrekking tot oudere mensen. Door de doelstelling van onze Stichting hebben wij vaak contact met oudere mensen en inmiddels kijken wij niet gek meer op van iemand van 80 of 90 jaar oud die ons een e-mail stuurt.

Om het aanbod van de vele herplaatsinginstanties (zonder asielfunctie) eenvoudiger vindbaar te maken voor de zoeker van een dier hebben wij een paar jaar geleden de website Baasjegezocht.nl gelanceerd en deze website trekt inmiddels gemiddeld 1.000 bezoekers per dag met hierdoor steeds meer succesvolle herplaatsingen. Deze website blijkt ook voor veel particulieren een alternatief te zijn voor de internetsite "Marktplaats.nl", waar te veel broodfokkers en handelaren hun aanbod opplaatsen.

Voordelen van herplaatsing via internet boven een asiel is dat de eigenaar zelf bepaalt waar zijn of haar dier naar toe gaat en alle wetenswaardigheden (kan het dier bij andere dieren? / kan de hond bij kinderen? etc.) aan de nieuwe eigenaar kan vertellen. Tevens is er indien gewenst nog contact te onderhouden over of met het dier.
Categorie:
Tag(s):