donderdag, 4. september 2008 - 22:10

Dierenpark Emmen verrast door geboorte olifantje

Emmen

Dierenpark Emmen is donderdagmorgen om 11:30 uur blij verrast door de geboorte van een olifantje. De verrassing was des te groter omdat er donderdagmorgen, toen de olifanten naar buiten gingen, nog niets aan de hand leek

Normaliter blijft een deel van de kudde namelijk binnen als de verzorgers zien dat er een geboorte aanstaande is. Hoewel het voor Dierenpark Emmen inmiddels al weer de 19e olifantenbaby is, is het de eerste keer dat de geboorte in het buitenverblijf plaatsvond, onder het toeziend oog van het publiek.

Moeder van de kleine is Mingalar Oo, zelf geboren en getogen in Dierenpark Emmen. Voor haar is het de tweede zoon, want ook dit jong is een mannetje. Vader is de reusachtige Radza, die inmiddels al weer bijna vijf jaar in Emmen verblijft. Voor hem is het de vijfde nakomeling.

Na de geboorte hebben naast moeder Mingalar Oo, ook oma Htoo Khin Aye, zus Ma Yay Yee en een ander jong vrouwtje uit de groep, Ma Palai, zich over de nieuwste telg uit de Emmense olifantenfamilie ontfermd. Het geboortegewicht van de kleine wordt geschat op honderd kilo.
Provincie:
Tag(s):