maandag, 28. april 2008 - 13:34

Dierenredster in het zonnetje gezet

Coevorden

De 14-jarige Anna ten Doornkaat, die vorige week in het Coevorderkanaal sprong om een reekalf te redden is door de afdeling Zuid Oost Drenthe van de Dierenbescherming in het zonnetje gezet. Voor haar bijzondere inzet voor het dierenwelzijn ontving ze een pluim en het erelidmaatschap van de Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming. Ook zal zij worden voorgedragen voor een lintje in de jaarlijkse lintjesregen van de Dierenbescherming.

Zaterdag 18 april zag Anna, vanuit haar slaapkamerraam, een jonge ree langs het spoor rennen. Het dier struikelde en viel in het water. Anna sprong op de fiets en racete met haar hondje Wieffie naar het kanaal. Daar aangekomen zag ze dat het dier in ernstige problemen verkeerde. Ze sprong in onderbroek en t-shirt in het steenkoude water om te proberen het dier te redden. Eenmaal op het droge bleek het dier te zijn overleden. Anna werd met ernstige onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling kon ze een paar uur later weer naar huis.

Het was een moedige maar ondoordachte actie die, voor haar, gelukkig goed is afgelopen. Op de vraag of ze een volgende keer zou nadenken over haar eigen veiligheid zei ze: “Nu zeg ik van wel want het was wel heel erg koud. Als ik weer zoiets zie ga ik wel helpen, alleen probeer ik het eerst op een andere manier………………….denk ik�.
Provincie:
Tag(s):