vrijdag, 5. september 2008 - 11:25

Dievegge vergeet baby mee te nemen

Nieuwegein

De politie heeft donderdagmiddag 4 september een 44-jarige vrouw uit Nieuwegein aangehouden op verdenking van diefstal van twee paar schoenen bij een winkel aan de Raadstede.

Een dievegge was die middag rond 16.00 uur de schoenenzaak binnengekomen met een baby van 4 tot 5 maanden. Even later verliet ze de winkel zonder te betalen met twee paar nieuwe schoenen. In der haast vergat ze de kinderwagen met de baby ook mee te nemen.

Het personeel van de winkel schakelde de politie in. Agenten ontfermden zich over de zuigeling. In de kinderwagen troffen de agenten tevens van diefstal afkomstige kleding aan. Die namen ze in beslag.

Inmiddels had de dievegge kennelijk in de gaten dat ze de kinderwagen vergeten was en voelde nattigheid. Ze schakelde de vader van het kindje in, die zich kwam melden op het politiebureau. De moeder werd ontboden en kwam even later zelf ook naar het politiebureau. Ze ontkende de goederen te hebben gestolen en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De baby is door de vader opgehaald.
Provincie:
Tag(s):