woensdag, 31. december 2008 - 13:13

Dieven nemen geldautomaat mee na ramkraak

Vollenhove

Bij een bank aan de Voorpoort is in de vroege ochtend van woensdag 31 december een ramkraak gepleegd. De daders vernielden tussen 04.30 en 05.00 uur met een shovel de buitengevel ter hoogte van de geldautomaat en laadden deze over op een gereedstaande pick-up truck. Dit heeft de politie woensdag 31 december bekendgemaakt.

Vervolgens gingen de daders met de geldautomaat ervandoor. De pick-up werd gevolgd door een kleine personenauto. Een getuige belde de politie. Er is geruime tijd in het gebied gezocht naar de auto’s, waarbij ook assistentie is verleend door de collega’s van Drenthe en Flevoland.

Rond 06.00 uur kwam er een melding dat er een pick-up in de sloot lag langs de Duinweg met daarop een ongeopende kluis. Dit bleek inderdaad te kloppen. De inzittenden zijn vermoedelijk overgestapt in de personenauto en gevlucht.

De shovel, die gestolen bleek te zijn, bleef achter op de kruising Groenestraat-Voorpoort. De pick-up en de kluis zijn inmiddels veiliggesteld.

Bij de ramkraak waren in ieder geval drie personen betrokken. De politie vraagt getuigen van deze kraak contact op te nemen.
Provincie:
Tag(s):