woensdag, 24. december 2008 - 13:13

Digitale groet via Limburgbrabbelbox

Maastricht

Vanaf de week van kerst kan iedereen vanaf de website www.verhalenvanlimburg.nl een digitale groet, kaart of berichtje in verschillende Limburgse dialecten versturen. De limburgbrabbelbox maakt deel uit van de Culturele Biografie Limburg. Via de limburgbrabbelbox worden de Limburgse dialecten op een interactieve en moderne manier in de schijnwerpers gezet, zo meldt de provincie Limburg.

In de limburgbrabbelbox zijn verschillende Limburgse dialecten opgenomen. Aan de hand van het alfabet zijn zoveel mogelijk verschillende woorden in de diverse dialecten ingesproken. De opnames hebben dwars door de provincie Limburg plaats gevonden. Daarbij zijn alle regio's rondom de grote steden Venlo, Venray, Roermond, Weert, Sittard-Geleen, Maastricht en Heerlen betrokken.

De Provincie Limburg heeft het initiatief genomen om te komen tot een Culturele Biografie Limburg. Daarbij wordt in samenwerking met instellingen en burgers gestalte gegeven aan het grote verhaal over wat er met de mens in Limburg is gebeurd. Het is een vierjarig programma met een viertal actielijnen die bedoeld zijn om de inwoners van Limburg te informeren en actief te betrekken bij de cultuur en historie van hun eigen omgeving.
Provincie:
Tag(s):