zondag, 26. oktober 2008 - 13:24

Digitale ontwerp- en productieplaats FreeFormFab in Zwijsenpand

Tilburg

De oude uitgeverij Zwijsen aan de Gasthuisring is tijdelijk beschikbaar als broedplaats voor creatieve bedrijvigheid. Na anderhalf jaar wordt het pand gesloopt ten behoeve van de stedenbouwkundige ontwikkelingen in de Spoorzone. Het pand wordt voor die periode beschikbaar gesteld door projectontwikkelaar Van de Ven. Aan Stichting Ateliers is een
incidentele subsidie toegekend van maximaal € 75.000 ten behoeve van het gebruiksklaar maken van de oude uitgeverij Zwijsen.

Op dit moment hebben 54 ondernemers /bedrijfjes zich als kandidaat gemeld voor een ruimte en/of tijdelijke ruimte. De belangstelling komt niet alleen uit Tilburg, maar ook uit de regio en de steden Breda en Den Bosch. De bedrijfjes bestaan uit een mix van creatieve ondernemers, waaronder een webshop, interieurdesign en meubelmakers. Ook krijgen talentvolle ondernemers van Starterslift Creatief een plek in het Zwijsenpand.

Stichting Veemarktkwartier en More Development uit Tilburg en Stichting Alice, de Hub en uit Eindhoven en stichting Syntens hebben initiatiefgroep Stichting FreeFormFab geformeerd. Doel van de stichting is om een digitale ontwerp- en productieplaats te realiseren. Dit zogenaamde FreeFormFab moet een plek krijgen in het pand van uitgeverij Zwijsen. Het college heeft besloten om de Stichting FreeFormFab een incidentele subsidie
van € 20.000 toe te wijzen ten behoeve van de kwartiermaakfase. Na goedkeuring van het ondernemersplan door het college wordt er een nog een incidentele subsidie van maximaal € 300.000 toegekend.
Provincie:
Tag(s):