woensdag, 4. juni 2008 - 20:28

Dijksma wil bemiddelaar bij staking OV

Lelystad

Gedeputeerde Harry Dijksma heeft bij werknemers en werkgevers in het openbaar vervoer opgeroepen de cao-onderhandelingen te hervatten. “Dit kan niet langer zo.�, aldus de gedeputeerde, “Hier worden grote groepen die buiten het conflict staan, de dupe van. En dan heb ik het niet alleen over de mbo-eindexamenkandidaten, maar ook mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.� De gedeputeerde vindt dat het ministerie van Verkeer en Waterstaat een bemiddelaar moet inzetten.

De gedeputeerde deed zijn uitspraken, nadat bekend was geworden dat de provincie Flevoland weigert te betalen voor niet geleverde diensten. Dat betekent dat het openbaar vervoerbedrijf gekort wordt naar evenredigheid van de niet gereden ritten. De provincie is de concessiehouder voor het openbaar vervoer en betaalt vooraf voor het onderhouden van openbaar vervoer. Achteraf vindt er een verrekening plaats. Dat zal in dit geval ook gebeuren.

Harry Dijksma wil dat de partijen weer rond de tafel moeten gaan zitten en de acties beëindigen. “Als dat niet zo kan, dan maar met een bemiddelaar.�, aldus de gedeputeerde. Overigens wil hij zich niet rechtstreeks met de onderhandelingen bemoeien, aangezien het een arbeidsconflict is, waar de provincie als opdrachtgever buiten staat
Provincie:
Tag(s):