maandag, 29. december 2008 - 9:50

Dinsdag velt Vitesse vonnis over Westerhof

(Elfvoetbal) Vitesse neemt dinsdag een beslissing over de toekomst van trainer Hans Westerhof. "Dinsdag evalueren we", meldde Paul van der Kraan. De algemeen directeur wilde nog niets kwijt over het gesprek met de trainer, die niet meer het vertrouwen van de spelersgroep zou genieten. "Ik sta nog steeds achter mijn uitspraak dat er harde maatregelen zullen worden genomen, maar vind ook dat er te makkelijk naar één persoon wordt gewezen."

"Maar het kan ook zijn dat we het anders doen dan datgene dat voor de hand ligt en waarop iedereen speculeert," vertelde hij verder in De Telegraaf. Het geld zou wel een probleem kunnen zijn om het contract van Westerhof af te kopen. "Het is geen geheim dat we financieel net hele stappen hebben gemaakt en dat dit het in algemene zin niet makkelijk maakt om allerlei geldbronnen aan te boren. Aan de andere kant zijn we in het verleden ook creatief genoeg geweest."

Westerhof is pas aan zijn eerste seizoen als oefenmeester in Arnhem bezig. Ondanks de 3-1 overwinning van afgelopen zaterdag tegen FC Volendam bivakkeert Vitesse onderin. Op een vijftiende plaats, met 15 punten en een negatief doelsaldo van 15, ging de ploeg de winterstop. Roda JC, dat op de zestiende plaats net onder de rode streep bivakkeert, heeft slechts een punt minder.
Categorie:
Tag(s):