maandag, 28. juli 2008 - 17:08

Diolen failliet, CNV hoopt op doorstart

Arnhem/Emmen

Garenfabrikant Diolen Industrial Fibers is failliet.De 450 werknemers in Arnhem en Emmen hebben dit maandag van de curator te horen gekregen.Het faillissement betekent dat de werknemers hun salaris nog zes weken krijgen doorbetaald. Daarna staan ze op straat, tenzij er een doorstart mogelijk is.

"De curator is daarover hoopvol gestemd", zegt CNV-bestuurder Wim Nattekaas, die bij de personeelsbijeenkomsten aanwezig was. "Uiterlijk woensdag moet daarover duidelijkheid zijn."

Diolen omvat drie activiteiten: de productie van korrels, nacondensatie en garens. "Het kan dus zijn dat deze onderdelen in handen komen van verschillende eigenaren", zegt Nattekaas. "Op zich is dat niet erg, als die activiteiten maar goed op elkaar worden afgestemd. Want ze zijn nauw met elkaar verweven. Hoe dan ook, ik hoop dat zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden kan blijven."

Bij Diolen werken wereldwijd circa 900 mensen, waarvan 50 op het hoofdkantoor in Arnhem en 450 op de productielocatie in Emmen. Het bedrijf produceert sterke garens, die onder meer gebruikt worden in autobanden, veiligheidsgordels, zeilen en dakconstructies.

Juist vandaag werd bekend dat een vlakbijgelegen chemieproducent in Emmen, Init Polymers, ook in surceance van betaling verkeert. Daarbij staan 55 banen op het spel. "Emmen wordt de laatste tijd flink getroffen", constateert Nattekaas. "Denk bijvoorbeeld ook aan Honeywell, waar bij een reorganisatie 120 banen verdwijnen."
Provincie:
Tag(s):