dinsdag, 6. mei 2008 - 18:03

Directeur sloopt eigen ziekenhuis

Heerlen

Met het ingooien van de ruiten van het Atrium Medisch Centrum Parkstad (Atrium MC) heeft de voorzitter van de Raad van Bestuur dinsdag het officiële startsein gegeven van het grote bouwprogramma van het ziekenhuis. Drs. Eke Zijlstra bediende rond 13.30 uur de sloopbal om de ruiten van zijn voormalige bestuursgebouw in Heerlen in te gooien.

De komende jaren wordt op de locatie Atrium Heerlen 40.000 vierkante meter nieuwbouw neergezet. Er komt een nieuw Behandelcentrum waar de acute zorg (met onder meer SEH, Acute Opname, Operatiekamers, Intensive Care) en de planbare zorg worden geconcentreerd in een omgeving waar de modernste hightech apparatuur wordt toegepast.

Er wordt niet alleen gebouwd: voor de nieuwbouw moeten ook diverse bestaande gebouwen wijken. Op het terrein van Atrium Heerlen worden de komende maanden het voormalige bestuursgebouw, het voormalige radiotherapeutisch instituut en de torenflats met de voormalige verpleegstersflats gesloopt. Daarnaast wordt een aantal bestaande gebouwen gerenoveerd. Met name komen de onderste zes etages van het Beddenhuis nog aan de beurt en het bestaande poliklinisch centrum. In Heerlen moet het bouwprogramma in 2012 zijn afgerond.

Ook op de locaties Atrium Brunssum en Atrium Kerkrade wordt nieuwbouw gerealiseerd; daarvoor zijn masterplannen in ontwikkeling, met name voor de bouw van nieuwe poliklinische centra. Met het complete bouwprogramma is een investering gemoeid van circa 270 miljoen euro. Minister Klink zal zich aanstaande donderdag in Heerlen persoonlijk laten informeren over het programma.
Provincie:
Tag(s):