maandag, 31. maart 2008 - 14:32

Directeur Westfriesmuseum Koninklijk onderscheiden

Hoorn

Op vrijdag 28 maart heeft burgemeester dr. G.O. van Veldhuizen een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer drs. C.C. de Jong, tijdens zijn afscheidstentoonstelling ‘Geleijers’ in de Oosterkerk te Hoorn. Met deze tentoonstelling neemt de heer De Jong na 26 jaar afscheid van het Westfries Museum.

Voor zijn werkzaamheden voor het museum en zijn vrijwillige activiteiten is De Jong benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Jong trad in 1981 in dienst bij het Westfries Museum. Als adjunct-directeur en hoofd educatie is De Jong ruim 26 jaar de spil van het museum geweest. In het Westfries Museum is De Jong de drijvende kracht achter vele exposities, een bijzonder deskundige op het gebied van de VOC en een uitstekend leraar.

Vanaf 1977 is de heer De Jong vrijwilliger voor diverse organisaties in zijn woonplaats Andijk. Hij is er voorzitter van de oudercommissie van een openbare lagere school geweest. Daarnaast was hij voorzitter van de Schoolraad Openbare lage scholen in Andijk. Ruim tien jaar heeft de heer De Jong zich als bestuurslid ingespannen voor de Vereniging Vrienden Oud Andijk.

Deze vereniging is ondermeer verantwoordelijk voor het beheer van Poldermuseum Grootslag. Naast zijn werk voor het Westfries Museum en zijn vrijwillige activiteiten in Andijk, heeft De Jong zich voor diverse organisaties ingezet.
Provincie:
Tag(s):