donderdag, 28. februari 2008 - 16:46

Directie SRI stuurt personeel verplicht naar huis

Veenwouden

De vijfde stakingsdag in de kleinmetaal is wederom succesvol verlopen. Maar deze dag begon wel wat vreemd voor de werknemers van SRI in Veenwouden. Frans Strolenberg, regionaal actieleider van CNV Metaaltechniek: "Toen vanmorgen de actievoerende leden van beide vakbonden aan de poort van het bedrijf verschenen, had de directie er zelf een groot hangslot opgehangen. Waardoor de actievoerders niet zelf de poort afsloten, dat had de directie al voor hen gedaan."

Gisteren al maakte de directie op de publicatieborden in het bedrijf bekend dat het bedrijf vandaag gesloten was om eventueel trammelant in verband met de 24-uurs staking te voorkomen. De werknemers mochten vandaag niet op het werk verschijnen. Strolenberg: "Conform de nog lopende cao in de kleinmetaal kan een werkgever zijn personeel helemaal niet eenzijdig verplicht naar huis sturen. Daarmee is het bedrijf verplicht die dag aan alle werknemers door te betalen en de directie kan dus ook geen vrije dag afschrijven. Mocht dit toch nog gebeuren, dan ga ik actie ondernemen. De werknemers van SRI troffen vanmorgen een extra vergrendelde poort, met een hangslot, waardoor de paar werknemers met een eigen sleutel er ook niet in konden."

Vandaag waren de volgende bedrijven dicht:
SRI in Veenwouden, Visser in Veenwouden, Visser & Smit Hanab in Heemskerk, Floor Nooteboom in Wychen en Alewijnse in Zwolle;
Provincie:
Tag(s):