woensdag, 20. augustus 2008 - 17:58

Directie van Honeywell is overstag; stakingen worden opgeschort.

Emmen

Het conflict bij Honeywell in Emmen lijkt van de baan. De CNV BedrijvenBond heeft een fatsoenlijk sociaal plan binnengehaald voor werknemers van Honeywell. CNV bestuurder Gerard van Dijk is weliswaar tevreden over dit sociaal plan maar: "Desalniettemin blijft de pijn van de reorganisatie" .

Van de 400 werknemers moeten er 120 een andere baan gaan zoeken. Gelukkig heeft de CNV BedrijvenBond ook goede afspraken kunnen maken over zoeken naar nieuw werk voor de vertrekkende werknemers van Honeywell.

Een belangrijke afspraak is dat dit sociaal plan geldt voor komende 4 jaar. Dit omdat werknemers van Honeywell niet zeker zijn dat dit de laatste reorganisatie is. Mocht er in de nabije toekomst opnieuw iets gebeuren dan zijn werknemers in ieder geval verzekerd van een fatsoenlijk sociaal plan.

"Eigenlijk is het te gek voor woorden. Dit sociaal plan had ook vanaf het begin afgesproken kunnen worden. Dan hadden we dat gedoe met staken niet nodig gehad." aldus Gerard van Dijk van de CNV BedrijvenBond .

In het sociaal plan is onder andere een stevige vertrekregeling, outplacement en EVC opgenomen. Voor parttimers geldt dat hun vertrek regeling berekend wordt over het hoogste maandsalaris van de afgelopen 3 jaar.

Het actiecomité zal dit onderhandelingsresultaat positief voorleggen aan de leden. De acties zijn daarom opgeschort . Als de leden akkoord gaan zijn de stakingen definitief van de baan
Provincie:
Tag(s):