maandag, 21. april 2008 - 10:45

Discogangers aangehouden na bedreiging portier

Lelystad

Een 29-jarige man uit Lelystad is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat hij een portier van een discotheek met een mes bedreigd had. De verdachte was vlak daarvoor door de portier de disco uitgezet nadat hij daar amok had gemaakt. Een 26-jarige vriend van de man bemoeide zich met het voorval. Ook hij werd gearresteerd.

Hekken omgooien, tegen de toegangsdeur van de discotheek trappen, zo bleef de Lelystedeling, samen met zijn vriend, buiten de aandacht trekken.
Toen de portier hen daarop aansprak, trok de 29-jarige verdachte een mes. Hiermee bedreigde hij de portier en zijn toegesnelde collega.

Vervolgens ontstond er een handgemeen tussen beide partijen. De tweede portier raakte hierbij lichtgewond aan zijn gezicht. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken en behandeld.

De gealarmeerde politie heeft de 29-jarige verdachte aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Het mes is in beslag genomen. Zijn vriend die zich met het hele voorval bemoeide, werd later in een woning in Swifterbant aangehouden. De recherche in Lelystad heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):