vrijdag, 24. oktober 2008 - 16:41

District Venray start met SMS-alert

Venray

De zeven gemeenten en de politie in het district Venray starten vrijdag 24 oktober met SMS-Alert. SMS-Alert is de derde van in totaal dertien acties in het kader van het anti-inbraakproject 'Waak voor Inbraak'. Een integraal project waarbij de politie samenwerkt met de zeven Noord-Limburgse gemeenten het Openbaar Ministerie, een aantal woningcorporaties, vertegenwoordigers uit de bouwwereld en Provincie Limburg om burgers te betrekken bij de veiligheid in de eigen buurt.

SMS-Alert is een gratis service waarmee de politie burgers met een SMS-bericht heel snel kan informeren over actuele incidenten die zich in een buurt voordoen. Wijkbewoners kunnen de politie helpen door tips en andere bruikbare gegevens door te geven. SMS-Alert is een succesvol middel gebleken om burgers actief te betrekken bij de opsporing van verdachten en vermiste personen. Andere politieregio's hebben er inmiddels heel goede resultaten mee behaald.

De start van het project ‘Waak voor Inbraak’ vond in mei van dit jaar plaats met het uitreiken van het inbraakpreventiemiddel SelectaDNA in de Venrayse wijk Brukske. De tweede actie is communicatie als bindmiddel. Een goed voorbeeld hiervan zijn de mediaberichten in de vakantietijd en de brief die naar alle inbrekers en helers in het district Venray is verstuurd.
Provincie:
Tag(s):