maandag, 18. augustus 2008 - 19:39

Dit jaar meer aanhoudingen op Lowlands

Biddinghuizen

Hoewel er dit jaar meer aanhoudingen zijn geweest dan in voorafgaande jaren, is de politie tevreden over Lowlands 2008.

Het vierdaagse cultureel-muzikaal festival kenmerkte zich ook dit jaar weer door een goede sfeer en hoge tolerantie tussen bezoekers onderling. Tijdens het uitverkochte festival heeft de politie, in nauwe samenwerking met de beveiliging en de organisatie in vier dagen in totaal 180 aanhoudingen verricht.

Het merendeel van de aanhoudingen had betrekking op het in bezit hebben van verdovende middelen. Ook werden enkele verdachten aangehouden voor het plegen van diverse diefstallen of het illegaal binnenkomen van het festivalterrein.

Voor zover bij de politie bekend hebben zich op het festivalterrein geen noemenswaardige geweldsincidenten voorgedaan.

Er was dit jaar meer toezicht bij de festivalentrees, zodat direct bij de ingangen duidelijk werd, dat harddrugs op Lowlands niet worden getolereerd. Agenten in burger ondersteunden de speciale beveiligingsteams die zich vooral richtten op drugmisbruik en sfeerverpesters.

De meeste arrestanten werden betrapt met vaak kleine hoeveelheden drugs. Maar vier feestgangers werden aangehouden met een flinke hoeveelheid pillen, cocaïne, GHB en cash geld. De vier, die aangemerkt worden als ‘dealers’, zijn in verzekering gesteld.

Ook zijn er twee festival-medewerkers voor verduistering in dienstbetrekking gearresteerd. Zij hadden tijdens hun werkzaamheden op Lowlands geld gestolen, maar werden door camaratoezicht gespot, waarna er werd ingegrepen.

Door de aanwezigheid van het Openbaar Ministerie op het terrein werd aan de verdachten in de meeste gevallen een geldboete of werkstraf aangeboden.

Bij de politie zijn tot nu toe 30 aangiften binnengekomen van diefstal uit tenten. Wanneer bezoekers nog aangifte willen doen dan kan dit via de site www.politie.nl/flevoland
Provincie:
Tag(s):