woensdag, 25. juni 2008 - 23:41

Diverse Hennepkwekerijen ontmanteld

Rotterdam

De politie van rotterdam-Rijnmond heeft de afgelopen dagen een aantal hennepkwekerijen in het district ontmanteld.

Naar aanleiding van een anonieme tip ontdekten politiemensen een hennepkwekerij aan de Brienenoordstraat . Alle ramen van het pand waren geblindeerd. Tevens verklaarden buurtbewoners dat zij eerder een henneplucht geroken hadden. In de woning werden twee, niet in werking zijnde, kwekerijen aangetroffen. Ook werd een stekje van een hennepplant gevonden. Politiepersoneel nam diverse apparatuur in beslag en doet onderzoek naar de toedracht.

In Noord werd in samenwerking met Eneco dinsdagavond rond half zeven in een woning op de Wolstraat een hennepkwekerij ontmanteld. In het pand troffen politiemensen assimilatielampen en henneptoppen aan. Diverse goederen werden in beslag genomen. De politie doet nader onderzoek naar de kwekerij.

Dinsdagmiddag om ongeveer half drie, heeft de politie naar aanleiding van een tip een onderzoek ingesteld in een woning aan de Aalkaar in Hoogvliet. Daar zou een hennepkwekerij in werking zijn. Bij onderzoek in de woning bleek dit inderdaad het geval. Op zolder werd de kwekerij aangetroffen met 250 plantjes. De kwekerij is hierop ontmanteld door het hennepteam van de gemeente. In de woning is een 66-jarige vrouw aangehouden.

Naar aanleiding van een melding van wateroverlast in een woning aan de Kiotoweg in Rotterdam werd in de woning een hennepkwekerij bestaande uit ruim 1000 planten aan. Ook bleek dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt. De in de woning aanwezig eigenaar, een 46-jarige Rotterdammer, is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Door de Roteb werd de kwekerij ontmanteld. Alle planten en voor de groei benodigdheden zijn vernietigd
Provincie:
Tag(s):