dinsdag, 5. februari 2008 - 13:56

Diverse hennepkwekerijen ontmanteld na tips

Amsterdam

De politie heeft maandag 4 februari na tips via Meld Misdaad Anoniem en buurtbewoners op verschillende adressen in Slotervaart en Uithoorn hennepkwekerijen aangetroffen en ontruimd. In totaal zijn bijna 2.000 planten in beslag genomen.

In een woning aan de Westerleestraat in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart troffen agenten 's middags in twee ruimten respectievelijk 175 en 180 hennepplanten aan. In een andere woning in dezelfde straat stonden 140 planten. Daar lag ook een hoeveelheid van bijna één kilo gedroogde hennep. Een van de adressen kwam in beeld na een melding bij Meld Misdaad Anoniem. De andere kwekerij werd ontdekt nadat buurtbewoners een melding deden bij de buurtregisseur.

Dezelfde middag troffen politieagenten in Uithoorn in een bedrijfspand aan de Ondernemingsweg een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Verdeeld door het pand stonden er bijna veertienhonderd planten. In een ander bedrijfspand aan de Ondernemingsweg werden resten van een kwekerij aangetroffen. Deze was al langer niet meer in gebruik. De politie kreeg in deze zaak ook tips van Meld Misdaad Anoniem.

Alle planten, de gedroogde hennep en de kweekinstallaties zijn in beslag genomen. Op de vier adressen werd illegaal stroom gebruikt en afgetapt. Het energiebedrijf stelde de stroomtoevoer buiten werking en deed aangifte van diefstal. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaren van de kwekerijen.
Provincie:
Tag(s):