maandag, 14. januari 2008 - 13:58

Diverse inbraken en pogingen tot inbraak

Leiden

In het afgelopen weekend is er in drie woningen in Leiden gepoogd in te breken, in twee woningen zijn de inbreker(s) de woning binnengedrongen.

Een ruit van een woning aan de Middelstegracht werd op zaterdag 12 januari vernield. Achter de ruit was een laptop zichtbaar, waarop de verdachten het vermoedelijk gemunt hadden. De laptop was niet meegenomen, omdat de verdachten vermoedelijk gestoord werden door een getuigen.

Van een woning aan de Anthony Fokkerweg werd op zondag 13 januari, rond 13.30 uur, eveneens een ruit vernield. Vermoedelijk was de dader uit op de laptop die ook hier zichtbaar in de kamer stond. Een getuigen hoorde dat de ruit vernield werd en nam een kijkje, hij zag de vermoedelijke verdachte wegrijden.

Een bewoner van de Rijn en Schiekade werd op zaterdag 12 januari onaangenaam verrast toen hij omstreeks 23.30 uur geluiden hoorden en twee onbekende personen aan zijn voordeur zag staan. De bewoner heeft vervolgens geluid gemaakt waardoor de personen er vandoor gingen. Bij de voordeur was zichtbaar dat zij geprobeerd hadden de deur open te wrikken.

In een appartementencomplex aan de Wasstraat is het inbreker(s) zondagnacht 13 januari wel gelukt om de woning binnen te komen. De voordeur werd opengetrapt, dit was mede mogelijk omdat de deur niet op slot was gedraaid. Uit de woning werden een horloge, een mobiele telefoon en een portemonnee weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan van diefstal.

Doordat de deur niet op het nachtslot was gedraaid kon een inbreker op zondagnacht 13 januari, zijn slag slaan in een woning aan de Lammenschansweg. Vermoedelijk door de ‘hengel’ of ‘flipper’ techniek wist de inbreker de woning binnen te dringen. Deze technieken zijn onmogelijk als de deur op slot is gedraaid. De bewoners missen uit hun woning onder andere een laptop, een mobiele telefoon en portemonnees.
Provincie:
Tag(s):