maandag, 24. maart 2008 - 18:15

Diverse mensen aangehouden op de Dam

Zaandam

De politie heeft in de nacht van zaterdag 22 maart op zondag 23 maart op de Dam diverse personen aangehouden.
Een 19-jarige man uit Amsterdam was op de Dam aan het schelden en tieren en wilde de confrontatie aangaan met een groepje mannen. Dit was het vervolg op een conflict binnen in een horecagelegenheid.

De politie heeft de man enkele malen gevorderd tot bedaren te komen, maar de man was niet voor rede vatbaar. Hij schold ook de politie uit en zorgde voor veel onrust op de Dam. Om verdere escalatie te voorkomen heeft de politie hem meegenomen naar het politiebureau. Na een goed gesprek en een proces-verbaal kon de inmiddels gekalmeerde man het bureau weer verlaten.

Een 25-jarige man uit Amsterdam is aangehouden voor mishandeling nadat hij, voor het oog van de politie, de eigenaar van een eetgelegenheid in het gezicht had geslagen. De verdachte deed dit naar eigen zeggen om zijn broer te hulp te komen. Zijn broer had binnen ruzie gekregen met een andere man, waarop de eigenaar tussenbeide kwam en de broer van de verdachte vastpakte en naar buiten bracht.

Een 28-jarige man uit Amsterdam en een 27-jarige man uit Purmerend konden zich niet vinden in het optreden van de politie en de antwoorden op hun vragen hierover die ze van diverse agenten kregen. Het tweetal riep de agenten hierop beledigingen toe en hinderde de agenten in hun werk. Toen zij op bevel van de agenten weigerden te vertrekken, zijn beide mannen aangehouden en hebben zij meerdere processen-verbaal gekregen.
Provincie:
Tag(s):