maandag, 15. september 2008 - 18:50

Diverse rioolonderhoudswerkzaamheden in Axel

Axel

Uit rioolinspecties is gebleken dat er verschillende rioolstrengen vervangen dienen te worden in de kern Axel. Zaterdag 20 september start aannemingsbedrijf de Bokx met het uitvoeren van de onderhouds-werkzaamheden aan de riolering.

Het betreft een gedeelte van de riolering in de Nassaustraat en de riolering onder het parkeerterrein van het Szydlowskiplein.
Szydlowskiplein, t.h.v. parking achter winkelcentrumDe riolering onder het parkeerterrein tussen de Tuinstraat en Nassaustraat wordt vernieuwd. Oude vervallen riolen worden opgebroken en nieuwe riolering wordt aangelegd. Heel de parking gaat op de schop.

Na het rioolwerk wordt er over het gehele terrein een nieuwe gebroken puinfundering aangebracht en worden de parkeervakken en rijbaan geasfalteerd. Voor uitvoering van het werk wordt de parking geheel afgesloten. Uitvoering is voorzien van 20 september tot en met 10 oktober.

Het betreft de Nassaustraat, gedeelte t.h.v. aansluiting Tuinstraat.
De asfaltverharding in de rijbaan wordt verwijderd waarna het bestaande riool over een lengte van 40 meter door een nieuw betonriool rond 500 milimeter wordt vervangen. Na het rioolwerk wordt het gedeelte van de rijbaan voorzien van een nieuwe fundering en asfaltverharding. Voor uitvoering van de werkzaamheden zal de rijbaan worden afgesloten voor alle verkeer.

Een tijdelijke omleidingroute zal worden ingesteld. Uitvoering wordt gecombineerd met het werk aan de parking van het Szydlowskiplein. Genoemde data zijn uiteraard afhankelijk van de weersgesteldheid en onvoorziene omstandigheden.NB. De werkzaamheden zullen hinder geven voor het verkeer.

De Nassaustraat en Tuinstraat worden tijdelijk afgesloten en ook de parking komt tijdelijk te vervallen. Vanwege de afsluitingen wordt het bevoorradend verkeer tijdelijk door de Stationsstraat en Noordstraat geleid.

Het éénrichtingsverkeer in het betreffende gedeelte van de Noordstraat wordt aangepast door een uitzondering voor bevoorradings-verkeer in te stellen. Om zo vlug mogelijk de werkzaamheden af te ronden wordt er op de eerste twee zaterdagen ook gewerkt. Het parkeerterrein wordt dan afgesloten.

Vanaf de tweede week zal de parking opengesteld worden op de donderdag, vrijdag en zaterdag. De definitieve verharding is dan nog niet aangebracht, wel kan er op eigen risico geparkeerd worden op de puinfundering. Op die dagen wordt de Tuinstraat opengesteld voor alle verkeer zodat de winkels en weekmarkt bereikbaar blijven tijdens de werkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):