zondag, 27. januari 2008 - 22:11

Diverse woningen bezocht door dievengilde

Deventer

Op zaterdag 26 januari werd bij de politie in Deventer meerdere malen aangifte en melding gedaan van woninginbraak of een poging daartoe. In de 2e Pauwenlandstraat deed het dievengilde een mislukte poging een deur van de bijkeuken open te breken. Ook de buren van de aangever werden bezocht, maar ook daar bleef het uiteindelijk bij een poging tot inbraak. Hier werd de schuurdeur opengebroken, maar kwam men niet verder.

Uit een woning aan de Kolkweg werden een plasma-tv, een digitale camera, een zonnebril en een aantal dvd’s ontvreemd. Hier was een bovenlicht aan de achterzijde van de woning opengebroken. Bij de buren van de aangever was een schuttingdeur opengebroken. Men was echter niet in de woning geweest.

Ook aan de Schoutenweg werd een inbraakpoging gedaan. Men probeerde via de achterdeur binnen te komen. De inbraken of pogingen daartoe vonden plaats tussen vrijdagavond 25 en zaterdagochtend 26 januari.

Zaterdag 26 januari werd eveneens aangifte gedaan van een inbraak die overdag plaatsgevonden had aan de Vijgeboomgang tussen 11.00 en 18.45 uur. Hier kwam men binnen door een slaapkamerraam dat op een klein kiertje stond open te breken. De computerkast van de bewoonster werd gestolen.

De politie heeft de zaken in onderzoek. In dat kader is onder meer buurtonderzoek verricht.
Provincie:
Tag(s):