maandag, 1. december 2008 - 22:36

DNA-hit spoort overvaller op

Oosterbeek

De politie is de vermoedelijke dader op het spoor gekomen van een overval op een bejaarde vrouw in haar woning in Oosterbeek via een DNA-hit. Een op 21 juli aangehouden 26-jarige Arnhemmer, die momenteel in de gevangenhouding zit op verdenking van onder meer acht gepleegde overvallen in Arnhem en omgeving, wordt door de politie als verdachte aangemerkt.

De overval op een 70-jarige vrouw in haar woning in Oosterbeek werd op zaterdagmiddag 19 juli gepleegd. De dader belde aan en zei dat hij voor haar zoon kwam. De vrouw werd vervolgens door hem bedreigd met een pistool en werd ruw door hem op bed gegooid. De man doorzocht de woning en nadat hij deze verlaten had, miste de vrouw een portemonnee, sieraden en een fotocamera.

Technisch onderzoek in de woning leverde DNA van de dader op, via een door hem achtergelaten half opgerookte sigarettenpeuk. Na onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk bleek het gevonden DNA overeen te komen met het DNA-profiel van de 26-jarige verdachte.
Provincie:
Tag(s):