donderdag, 17. juli 2008 - 9:57

DNA-match zet politie op spoor van inbreker

Wezep

De politie heeft begin juli een 30-jarige man uit Wezep aangehouden. Hij wordt verdacht van meerdere bedrijfsinbraken. Een DNA-match van aangetroffen sporen bij de inbraken leidde naar de verdachte. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt

De verdachte wordt van drie bedrijfsinbraken in Wezep, één in Wapenveld en één in Kampen verdacht. In alle gevallen vernielde hij een ruit om toegang tot het pand te krijgen en bij zijn inbraken had hij het vooral op geld voor zijn drugsverslaving voorzien. Een DNA-match zette de politie op het spoor van de verdachte.

De verdachte heeft een verklaring afgelegd over een inbraak bij een restaurant in Wapenveld in 2003 en drie inbraken bij bedrijven in Wezep. Hier werd in 2006 bij een kapsalon en een café ingebroken, waarbij bij het eerste bedrijf en mobiele airco werd gestolen en bij het café werd enkele speelautomaten opengebroken. In 2007 brak hij in bij een videotheek, maar hier werd geen buit gevonden.

In Kampen werd in oktober 2007 bij een bedrijf ingebroken en hier werd een kluis ontvreemd, waarin na opening, een beperkt geldbedrag bleek te zitten.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en dit wordt voor verdere afhandeling opgestuurd naar het openbaar ministerie in Zutphen. Alle benadeelden zijn over het verloop van het onderzoek op de hoogte gebracht.
Provincie:
Tag(s):