zondag, 31. augustus 2008 - 8:11

Dode bij brand tankstation A2 Nieuwegein

Nieuwegein

Bij een brand in de shop van het Total tankstation Oudegein aan de A2 bij Nieuwegein is zondagmorgen een man uit Nieuwegein om het leven gekomen. Rond 07.30 uur boorde een auto zich in de schuifdeuren van de shop in waardoor er brand ontstond.

In de koffiecorner van de shop stond op dat moment een bezoeker een kopje koffie te drinken. Door nog onbekende oorzaak kon de man het brandende gebouw niet meer verlaten en overleed ter plaatse.

De brandweer rukte met groot materieel uit en gaf het sein ‘zeer grote brand’. De brand was 08.55 uur onder controle waarna de nabluswerkzaamheden konden beginnen. Door de hevige rookontwikkeling besloot de politie de A2 in beide richtingen af te sluiten. Om 09.38 werden beide rijbanen van de snelweg weer vrijgegeven.

De politie heeft het vermoeden dat het gaat om een mislukte overvalpoging en heeft in de nabijheid van het tankstation twee verdachten aangehouden. Een politiewoordvoerder liet weten dat zij het vermoeden hebben dat beide in de auto hebben gezeten.

Het team forensische opsporing heeft technisch onderzoek gedaan. Om het tankstation aan het zicht van het voorbijrijdende verkeer te ontrekken, had men schermen geplaatst.
Provincie:
Tag(s):