zaterdag, 14. juni 2008 - 11:34

Dode en drie gewonden bij twee aanrijdingen

Haaksbergen

Op vrijdag 13 juni hebben twee afzonderlijke aanrijdingen plaatsgevonden op de Eibergsestraat (N18) in Haaksbergen waarbij in totaal één dodelijk slachtoffer en 3 gewonden zijn gevallen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De eerste aanrijding gebeurde vrijdagmiddag omstreeks 13.30 uur. Een 20-jarige bestuurder uit Haaksbergen had zojuist getankt bij het tankstation aan de Eibergsestraat in Haaksbergen. Omdat hij hierna linksaf richting Haaksbergen wilde moest hij met zijn auto de Eibergsestraat oversteken.

Hierbij zag hij de van links komende auto bestuurd door een 73-jarige man uit Eibergen over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders raakten dusdanig gewond dat zij per ambulance zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Omstreeks 15.00 uur was de weg weer vrijgegeven. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt.

2e aanrijding met dodelijk slachtoffer
De tweede aanrijding gebeurde omstreeks 16.30 uur ook op de Eibergsestraat in Haaksbergen, ongeveer 200 meter voor het tankstation. Ter plaatse troffen de agenten twee auto’s aan die elkaar frontaal geraakt hadden en zagen zij beide bestuurders zwaar gewond in hun voertuig zitten.

De bestuurder van één auto, een 40-jarige man uit Haaksbergen, die uit Eibergen in de richting van Haaksbergen reed, is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van het andere voertuig, een 55-jarige man uit het Gelderse Rietmolen , die uit Haaksbergen kwam en in de richting van Eibergen wilde, is per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis waar hij diezelfde avond aan zijn verwondingen is overleden.

Technisch onderzoek Omdat niet duidelijk is hoe deze frontale aanrijding heeft kunnen gebeuren, is de Afdeling Ongevallen Analyse van Politie Twente een onderzoek gestart naar de toedracht. De weg is omstreeks 20.30 uur weer vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):