donderdag, 18. december 2008 - 18:23

Dode en drie gewonden bij verkeersongevallen

Bij twee ernstige verkeersongevallen in de buurt van Emmen en Dalen vielen donderdag één dode en drie gewonden.

Woensdagmorgen omstreeks 08.20 uur veroorzaakte een 44 jarige automobilist uit Zwolle op de N391 tussen de rotondes Emmer-Compascuum en Nieuw Weerdinge een aanrijding waarbij uiteindelijk zes auto’s betrokken raakten.

De man ging in een lange bocht naar rechts een hele rij voor hem rijdende auto’s inhalen en overschreed zeer waarschijnlijk een doorgetrokken streep. Hij botste met zijn auto frontaal op een tegemoetkomende auto bestuurd door een 19 jarige vrouw uit Roswinkel. De man en de vrouw raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Door deze frontale aanrijding botsten vervolgens nog drie auto’s op elkaar. De bestuurders hiervan, een 55 jarige vrouw Erica, een 51 jarige man uit Winschoten en een 52 jarige man uit Stadskanaal raakten niet gewond. Een 31 jarige automobilist uit Veendam kon nog net op tijd uitwijken maar belandde met zijn auto in de sloot. Ook hij bleef ongedeerd.

Door het ongeval en in verband met het sporenonderzoek van de politie en de berging is de N391 enkele uren afgesloten. Het verkeer is omgeleid. De politie vorderde het rijbewijs van de veroorzaker in en maakt proces-verbaal op.

Op de N34 ter hoogte van Dalen botsten woensdagmiddag tegen 13.15 uur een vrachtauto en een busje frontaal op elkaar. Daarbij kwam de bestuurder van het busje om het leven. Hij zat alleen in het busje. De vrachtwagenchauffeur raakte licht gewond. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Het ongeval ontstond doordat het busje op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer reed en daar frontaal op de vrachtwagen botste.

De gegevens van het slachtoffer en de vrachtwagenchauffeur zijn op het moment van plaatsen van dit bericht nog niet bekend.

De N34 ter hoogte van Dalen was tengevolge van dit ongeval en in verband met de bergingswerkzaamheden enkele uren afgesloten.
Provincie:
Tag(s):