zondag, 12. oktober 2008 - 10:19

Dode en gewonde bij verkeersongeval in Lelystad

Lelystad

Zondagochtend 12 oktober overleed een 21-jarige bestuurder uit Grootebroek nadat hij betrokken was bij een aanrijding op de Markerwaarddijk tussen Lelystad-Enkhuizen. Een 32-jarige bestuurder uit Enkhuizen raakte gewond en is door de politie als verdachte aangehouden. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De dienst Verkeersongevallenanalyse heeft de dodelijke aanrijding in onderzoek. De dijk Enkhuizen-Lelystad werd afgesloten voor alle verkeer.

Rond 06.45 uur rukten brandweer, ambulance en politie uit voor een ernstige aanrijding op de Markerwaarddijk. Door nog onbekende oorzaak vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s in de richting van Enkhuizen.

Het 21-jarige slachtoffer raakte zo zwaar gewond dat alle hulp voor hem te laat kwam. De politie sloot de dijk voor alle verkeer af en startte uitgebreid sporen- en oorzaak onderzoek. De 32-jarige verdachte sloeg met de auto meerdere malen over de kop en raakte wonderwel slechts lichtgewond. Hij is aangehouden en voor controle naar een ziekenhuis overgebracht.

Specialisten van de dienst Verkeersongeval analyse hebben de plaats van aanrijding nauwkeurig onderzocht om de toedracht te kunnen achterhalen. De ravage op de Markerwaarddijk is enorm en wordt door calamiteitenspecialisten van de provincie gereinigd en opgeruimd.

Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat beide bestuurders richting Enkhuizen reden en er geen andere personen in de auto’s zaten. Ook blijkt dat de verdachte onder invloed was van vermoedelijk alcohol. Een bloedproef moet uitkomst bieden hoezeer de man onder invloed was.
Provincie:
Tag(s):