maandag, 25. februari 2008 - 18:55

Dode en gewonden bij ernstig ongeval A67

Veldhoven

Bij een verkeersongeval op de A67 bij Veldhoven is maandag rond 16.35 uur de bestuurder van een busje, een 58-jarige man uit Veghel, om het leven gekomen. De man kwam in zijn bestelauto in een file terecht. Een vrachtauto die achter hem reed kon niet tijdig meer stoppen en botste achter op de bestelauto. De bestelauto raakte daardoor beklemd tussen twee vrachtwagens.

De ravage was zo enorm dat het in eerste instantie niet duidelijk was hoeveel mensen er in het busje zaten. Dat bleek uiteindelijk alleen het dodelijke slachtoffer te zijn. De 51-jarige Tsjechische chauffeur van de achterste vrachtwagen is met gebroken ribben naar het ziekenhuis in Veldhoven gebracht. Hij is overleg met officier van justitie aangehouden. Er heeft een bloedproef plaats gevonden om eventueel vast te stellen of de chauffeur onder invloed heeft gereden van alcoholhoudende drank. De aanhouding en bloedproef is bij een dodelijk ongeval een standaard procedure.

De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk. De weg was tot ongeveer 18.15 uur afgesloten geweest voor al het verkeer vanuit de richting van België. Daarna is tot laat in de maandagavond een rijstrook afgesloten geweest voor het verkeer vanuit België. Volgens de ANWB veroorzaakte het ongeval ongeveer 5 kilometer file in de avondspits.
Provincie:
Tag(s):