zaterdag, 23. augustus 2008 - 0:05

Dode en gewonden na hinderlijk rijgedrag

Moerdijk

Bij een ongeval op de A16 bij het knooppunt Klaverpolder bij Moerdijk is een inzittende van een personenauto vrijdagavond om het leven gekomen en zijn twee mensen licht gewond geraakt.

De auto van de slachtoffers raakte omstreeks 22.20 uur van de weg en sloeg enkele malen over de kop.

Het omgekomen slachtoffer was een 36-jarige man uit het Limburgse Gronsveld. Hij en twee andere inzittenden uit de auto, een grijze Renault, reden op de A16 vanuit Rotterdam richting Breda. Uit het onderzoek van de Verkeerspolitie komt naar voren dat bij het ongeval nog een tweede auto betrokken was. Van deze auto is slechts bekend dat hij zwart van kleur is.

Tussen de beide auto’s was blijkbaar irritatie ontstaan over elkaars rijgedrag. De beide voertuigen hebben elkaar vermoedelijk enkele malen ingehaald om na een inhaalmanoeuvre weer vlak voor de andere te gaan rijden.

Op knooppunt Klaverpolder, daar waard de A17 zich bij de A16 voegt, is de auto van de slachtoffers van de weg geraakt en via de vangrail in de berm terecht gekomen. De tweede auto is doorgereden.

De man uit Gronsveld overleed ter plaatse en de twee andere mannen, een 26-jarige inwoner uit Geleen en een 22-jarige inwoner uit Brunssum, werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Beide hebben afgelopen nacht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

De politie is dringend op zoek naar mogelijke getuigen van dit ongeval. Men wordt verzocht contact op te nemen met het de Verkeerspolitie uit Breda.
Provincie:
Tag(s):