maandag, 26. mei 2008 - 11:11

Dode en twee gewonden bij motorrace-evenement

Rockanje

Bij het motorrace-evenement Supermoto Rockanje 2008 is zaterdag een deelnemer overleden. De 66-jarige man werd rond het middaguur onwel en overleed op weg naar het ziekenhuis, meldt de politie.

In overleg met de burgemeester, de organisatie, familie en vrienden van de overledene is besloten om het evenement door te laten gaan. Om half drie is het overlijden bekend gemaakt via de geluidsinstallatie is een indrukwekkende minuut stilte gehouden.

Rond drie uur was er nog een ongeval met een motor. Na behandeling kon de bestuurder weer zijn weg vervolgen. Rond vier uur is er nog iemand aangehouden terzake wet ID en het niet hebben van een vergunning om op het strand van de 1e slag te rijden. 's Avonds rond tien voor half zeven was er wederom een valpartij bij de laatste race. Daar ging een motorrijder onderuit, daarbij nam de bestuurder een baancommissaris mee in zijn val.
De man raakte licht gewond aan zijn hoofd en kon ter plaatse worden behandeld door medisch personeel. In de laatste demonstratie van de driftcars raakte 1 van de auto's van de weg. De auto raakte hierbij een stevig hek. Het voertuig raakte total loss en bestuurder zat gewond en bekneld in zijn auto. De man is met ernstig beenletsel naar het Erasmus MC overgebracht.
Provincie:
Tag(s):