dinsdag, 26. augustus 2008 - 19:11

Dode en twee gewonden door aanrijding op A10 West

Amsterdam

Een 72-vrouw is dinsdagochtend 26 augustus rond tien over negen overleden na een kettingbotsing op de rijksweg A10 West, ter hoogte van de afrit van S111. Bij de aanrijding waren 6 personenauto’s en een vrachtwagen met oplegger betrokken.

Ter hoogte van de afrit S111 stonden/reden diverse auto’s om de Ring A10 te verlaten. De truck raakte één van de achterste auto’s waardoor de vijf voorliggende auto’s met elkaar in botsing kwamen. De bestuurders van de achterste twee auto’s zijn door hulpdiensten uit de auto gehaald en naar een ziekenhuis overgebracht. De 72-jarige vrouwelijke passagier van de achterste personenauto was er slecht aan toe en werd gereanimeerd. Zij is ter plaatse overleden.

De bestuurder van de truck werd, zoals gebruikelijk in dit soort situaties, aangehouden en naar een politiebureau overgebracht voor verhoor. De brandweer en de ambulancediensten werden ondersteund door personeel van de traumaheli. Tijdens de afhandeling van deze kettingbotsing was er slechts een rijstrook beschikbaar voor het verkeer richting Amersfoort en Zaanstad.
Provincie:
Tag(s):