woensdag, 12. maart 2008 - 15:42

'Dode natuur'

Oss

Op 3 maart 2008 is het NME-project ‘Dode natuur’ van start gegaan op NME-Centrum ‘De Elzenhoek’ . Tijdens dit project voor groep 7 en 8 van de basisschool leren kinderen op speelse wijze alles over de dode natuur om ons heen. Aan het project, dat nog tot 4 april loopt, doen meer dan 40 groepen van bassischolen uit Oss en omgeving mee.

De stenen die je langs de rivier vindt, de aarde die je omspit in de tuin, het water in de zee; allemaal dode natuur. Het heeft immers nooit geleefd. Maar dode natuur is meer. Ook dode dieren en plantenafval zijn dode natuur. Tijdens het nieuwe NME-project ontdekken de leerlingen van
groep 7 en 8 alles over de vormen van dode natuur en wat wij daar allemaal uit kunnen ontdekken.

De leerlingen zijn tijdens het project druk bezig met allerlei verschillende spannende opdrachten. Ze doen grondig bodemonderzoek in het park, bepalen het weer aan de hand van een weerstation en pluizen braakballen heel zorgvuldig uit om zo te ontdekken wat de uil voor lunch heeft gegeten.

Tijdens het project kruipen de kinderen zelfs in de huid van een echte paleontoloog, want tijdens één van de opdrachten mogen zij zelf fossielen gaan hakken uit Zuid-limburgse mergel!
Provincie:
Tag(s):