dinsdag, 22. april 2008 - 15:52

Dode vrouw geen misdrijf

Wijk bij Duurstede

In het water bij Kasteel Duurstede werd op dinsdagmiddag 22 april het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen. Rond 13.30 uur zag een getuige iets in het water van het kasteel drijven. Hij vermoedde dat het mogelijk een stoffelijk overschot van een persoon betrof en waarschuwde de politie. Agenten gingen ter plaatse en het bleek inderdaad om het stoffelijk overschot van een mens te gaan.

Het lichaam werd door een duikteam van de brandweer op het droge gebracht. Het bleek om een oudere vrouw te gaan, maar zij had geen identiteitspapieren bij zich. Op de oever werd een tas aangetroffen, die vermoedelijk van het slachtoffer was. Ook daarin werden geen identiteitspapieren aangetroffen.

Omdat de identiteit van de vrouw niet kon worden vastgesteld, werd haar signalement en een inscriptie van haar trouwring in de media gebracht. Op de inscriptie sloegen meerdere mensen aan. Dat leidde uiteindelijk tot de vaststelling van haar identiteit. Het slachtoffer was 80 jaar oud en afkomstig uit Doorn. De politie gaat niet uit van een misdrijf. De vrouw is vermoedelijk op de kant onwel geworden en daarna in het water gevallen.
Provincie:
Tag(s):