maandag, 7. januari 2008 - 10:19

Dodelijk ongeval op Provincialeweg N210

Bergambacht

Een 38 jarige automobilist uit Gouda is zaterdagavond 5 januari overleden na een aanrijding op de Provincialeweg N210. De Gouwenaar reed in de richting van Bergambacht toen hij van achteren werd aangereden door een 23 jarige Capellenaar. Deze bestuurder had net een Connexxionbus ingehaald toen hij tegen de auto van de Gouwenaar reed.

De Capellenaar stuurde zijn auto richting het fietspad en kwam daar tot stilstand. De Gouwenaar verloor door de aanrijding de macht over het stuur en sloeg met de auto over de kop waarbij hij tegen een tegenligger, een 66 jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel botste. Deze kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand.

De Gouwenaar en zijn 27 jarige vriendin werden door de aanrijding uit de auto geslingerd. De Gouwenaar overleed in het UMC aan zijn verwondingen. Zijn vriendin werd zwaar gewond naar hetzelfde ziekenhuis overgebracht. De 66 jarige man en zijn 64 jarige echtgenote raakten bekneld en moesten door de brandweer uit de auto worden geknipt. De man werd met een pijnlijke borst overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Zijn echtgenote liep een borstbeenfractuur op en werd voor behandeling overgebracht naar het EMC. De 23 jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel een beginnend bestuurder, werd aangehouden. Hij bleek te veel alcohol gedronken te hebben. Een blaastest gaf een resultaat van 325 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):