dinsdag, 24. juni 2008 - 0:56

Dodelijk ongeval te Stavenisse

Bij een eenzijdig ongeval op de Oudelandsedijk tussen Stavenisse en Sint-Annaland is maandag een 45-jarige man uit Tholen om het leven gekomen. Twee anderen raakten zwaargewond. Omstreeks 20:45 uur reed de auto waarin zij zaten tegen een boom.

Eén persoon werd daarbij uit de auto geslingerd. Een andere inzittende zat bekneld en is door de brandweer uit het voertuig gehaald.

Omstreeks 20:50 werden de brandweerkorpsen van Stavenisse en Sint-Maartensdijk gealarmeerd. Ook ambulances uit Sint-Maartensdijk, Rilland en West-Brabant kwamen ter plaatse. Vanuit Rotterdam en Nijmegen kwamen Mobiele Medische Teams ter plaatse. Rotterdam kwam per auto naar de plaats van het ongeval. Het MMT uit Nijmegen kwam per traumahelikopter naar Stavenisse.

Eén van de slachtoffers is al vrij snel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het tweede slachtoffer is per traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht.

De toedracht van het ongeval wordt onderzocht door de Verkeers Ongevallen Analyse van de Zeeuwse politie. Het gedeelte van de dijk waar het ongeval was gebeurd is lange tijd afgesloten geweest voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):