dinsdag, 4. november 2008 - 19:49

Dodelijk verkeersongeval N381 Westerbork

Westerbork

Bij een verkeersongeval op de provinciale weg de N381(twee provinciënweg) is dinsdagmorgen een automobiliste om het leven gekomen. Twee andere personen raakten gewond. Tengevolge van het ongeval was de weg bijna drie uur afgesloten.

De frontale aanrijding gebeurde kort na 07.00 uur op een recht stuk weg tussen de afslagen Westerbork en Zweeloo. Een in de richting Beilen rijdende bestelbus kwam daar op de verkeerde weghelft. Waarschijnlijk is de bestuurder in slaap gevallen. Een tegemoetkomende personenauto botste frontaal op deze bestelbus. Beide auto’s kwamen in de berm tot stilstand. De rijbaan lag bezaaid met brokstukken waaronder het motorblok van de personenauto. Een derde automobilist kon dit blok niet ontwijken en botste daar tegenaan.

De met de bestelbus in botsing gekomen personenauto werd bestuurd door een 50 jarige vrouw uit Scharmer. Zij overleed ter plaatse. De bestelbus werd bestuurd door een 18 jarige inwoner van Klazienaveen. Bij hem in de auto zat een 29 jarige man uit Emmer Compascuum. Beiden raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar de ziekenhuizen in Emmen en Assen. De 29 jarige man kon na onderzoek naar huis. De personenauto die op het motorblok botste werd bestuurd door een 29 jarige inwoner van Assen. Hij bleef ongedeerd.

Het rijbewijs van de 18 jarige bestuurder is door de politie ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):