woensdag, 12. maart 2008 - 9:45

Dodelijk verkeersongeval op N320

Culemborg

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg de politie rond 01.00 uur een melding van een aanrijding op de Provincialeweg (N320) in Culemborg. Agenten die bij de plaats van de aanrijding kwamen, troffen een vrachtwagen in de sloot aan. Een personenauto stond in brand. Agenten probeerden direct de brand te blussen.

De bestuurder van de personenauto, een 29-jarige man uit Lekkerkerk, zat nog in de auto en bleek al overleden te zijn. De brandweer nam het bluswerk van de agenten over en haalde het slachtoffer uit de auto. De chauffeur van de vrachtwagen, een 44-jarige man uit Dalfsen, was ongedeerd.

De Verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse om onderzoek te doen. Voor dit sporenonderzoek werd de Provincialeweg gedeeltelijk afgezet door de gemeente Culemborg. De bestuurder van de vrachtwagen heeft conform de regel ‘botsen = blazen’ een blaastest afgelegd. Daaruit bleek niet dat hij alcohol gedronken had. De toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht. Er wordt onder andere technisch onderzoek aan de voertuigen gedaan.

In overleg tussen gemeente Culemborg en de provincie is besloten om woensdagmorgen rond 08.00 uur te starten met het wegslepen van de vrachtwagen. De Provincialeweg is totdat de sleepwerkzaamheden klaar zijn gedeeltelijk afgesloten. De gemeente heeft voor een omleidingsroute gezorgd.
Provincie:
Tag(s):