vrijdag, 9. mei 2008 - 8:53

Dodelijk verkeersongeval Stompetoren

Stompetoren

Op donderdagmiddag omstreeks 15.10 uur vond er op de Noordervaart tussen Stompetoren en Schermerhorn een ernstig verkeersongeval plaats waarbij een automobilist is omgekomen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Op het rechter weggedeelte reed een 47-jarige man uit Boxtel in een bestelbus in de richting Alkmaar. Achter zijn auto zat een aanhangwagen gekoppeld waarop een oude Amerikaanse stationwagen stond. Vanuit tegengestelde richting kwam een vrachtauto.

Mogelijk door de rijwind van deze vrachtauto begon het busje en de aanhanger te slingeren waarbij de linker voorkant van de aanhanger over de wegas kwam. Achter de vrachtwagen reed een personenauto in de richting Hoorn. Deze personenauto reed met zijn linker voorkant tegen de aanhanger.

Hierdoor werd de gehele zijkant uit de auto gerukt. De bestuurder raakte hierbij zo ernstig gewond dat hij ter plaatse overleed. De stationwagen schoot bij de aanrijding van de autoambulance en kwam in de berm van de Noordervaart terecht.

De bestuurder van de bestelbus, alsmede een inzittende van het busje, kwamen er ongedeerd vanaf. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval alsmede de technische staat van de voertuigen. De identiteit van het dodelijke slachtoffer is nog niet formeel vastgesteld.
Provincie:
Tag(s):