maandag, 9. juni 2008 - 9:25

Dodelijke aanrijding Almelo

Almelo

Maandagmorgen 9 juni om ongeveer 00.10 uur werd een ernstige aanrijding gemeld op de Henriette Roland Holstlaan in Almelo. Ter plaatse bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval, een personenauto met vier inzittenden was komend vanuit de richting A35, net voorbij de Rembrandtlaan ter hoogte van het tankstation tegen een boom gereden.

In de auto, die totaal vernield was, hadden vier inzittenden gezeten. Bij de komst van de politie hadden drie de auto al verlaten en zaten gewond in de directe omgeving. Eén inzittende, naar later bleek een 24-jarige Almeloer, zat nog in de auto en is tengevolge van het ongeval ter plaatse overleden. De drie anderen, Almeloers van 27, 30 en 34 jaar, zijn met ambulances overgebracht naar de ziekenhuizen in Almelo en Hengelo.

Van de vermoedelijke bestuurder, de 30-jarige, is in verband met mogelijk alcoholgebruik in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Omdat onduidelijk was wie de auto had bestuurd, is ook van de 34-jarige een bloedproef afgenomen.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden. De Afdeling Verkeers Ongevallen Analyse van de Politie Twente doet hierna een onderzoek. De Henriette Roland Holstlaan is een vanaf de Rembrandtlaan tot ongeveer 02.30 uur afgesloten geweest voor alle verkeer.
Provincie:
Tag(s):