zaterdag, 22. november 2008 - 11:14

Doden in het verkeer door gladde wegen

Het winterse weer van vrijdag en zaterdag heeft al voor een hoop leed gezorgd. Zaterdagochtend is door de gladheid op de provinciale weg N348, tussen het Overijsselse Raalte en Wesepe, een 24-jarige automobilist uit Fluitenberg verongelukt.

De automobilist raakte op de besneeuwde weg in de slip en botste op de andere weghelft tegen een tegemoetkomende vrachtwagen. Voor het slachtoffer kwam hulp te laat en hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

In het Noord-Hollandse Waarland vond zaterdagochtend op de Speketersweg een eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij een 19-jarige man uit Petten dodelijk gewond raakte.

Het slachtoffer reed mee als passagier in een personenauto met een 23-jarige man, eveneens afkomstig uit Petten. Door nog onbekende oorzaak raakte de bestuurder op een vrij recht weggedeelte naast de rijbaan en botste in de berm tegen een boom. De bestuurder wist zelf de hulpdiensten te waarschuwen. Voor de 19-jarige passagier kwam de hulp te laat. Hij overleed ter plaatse. De bestuurder zat bekneld in zijn auto. Hij moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Hij werd zwaar gewond voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

In Nijkerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 november een 31-jarige inwoner uit Voorthuizen bij een verkeersongeval zo ernstig gewond geraakt, dat hij later die nacht in het ziekenhuis is overleden. Op de Nieuwe Voorhuizerweg raakte de man met zijn auto van de weg en botste tegen een boom. Het slachtoffer moest door de brandweer van Nijkerk uit de auto geknipt worden en is per ambulance overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Daar is de man uiteindelijk aan zijn verwondingen overleden.

De oorzaak van het ongeval wordt nader onderzocht. Deze ligt mogelijk in de slechte weersomstandigheden van wind en plotselinge hagelval, aldus een woordvoerder van de politie.

Vrijdag overleed een 72-jarige man uit Gasselte aan de gevolgen van een verkeersongeval door winterse buien. De auto van het slachtoffer raakte in een slip en kwam op de andere weghelft terecht. Daar botste de auto frontaal op een tegemoetkomende truck met oplegger. De personenauto brak doormidden en de bestuurder overleed ter plaatse. De truck met oplegger schaarde na de botsing met de auto en kwam grotendeels in de berm tot stilstand.
Provincie:
Tag(s):