vrijdag, 11. juli 2008 - 11:01

Doe Maar laat de Kuip zwingen

Rotterdam

Het optreden van ex-Doe Maar muzikant Joost Belinfante was donderdagavond de 'icing on the cake' volgens de bezoekers van het eerste Doe Maar concert in de Rotterdamse Kuip. De razend populair band uit de '80 er jaren trok niet alleen veertigers maar een zeer gemêleerd publiek naar het stadion. Zaterdag staan de 'oldies' nog een keer op het podium.

In de tachtiger jaren domineerde Doe Maar de vaderlandse hitlijsten met nummers als 'Sinds een dag of twee','De Bom', en 'Nachtzuster'. En dat de hits nog steeds een groot publiek aanspreken bleek wel uit de bezoekers van het concert, naast de 'die hard' fans van toen waren er opvallend veel jongeren naar De Kuip gekomen.

De band trad in originele bezetting, Ernst Jansz, Henny Vrienten, Jan Hendriks en Jan Pijnenburg, voor het eerst in een stadion op. Het podium oogde volgens onze verslaggever nogal 80'er jaren met als extra twee enorme videoschermen waarop alles goed te volgen was. De akoestiek was geweldig en het publiek genoot zichtbaar van het optreden.

Ondanks het feit dat er een lange files, vanuit het oosten, richting Rotterdam stonden was het het allemaal waard. "Ik had het voor geen goud willen missen. Doe mij nog Maar één" aldus een bezoeker.
Categorie:
Tag(s):